„Страх и паника е обзела всички в Мюнхен”. Това разказа ексклузивно пред TrafficNews.bg пловдивчанинът, който живее в немския град – Евгени Йончев.

Коментарът той направи по повод безразборната стрелба в търговски център тази вечер, при която има голям брой жертви.
„Пътувах с кола точно към търговския център, когато група хора изведнъж тръгнаха по улицата срещу нас и крещяха. Бяха изпаднали в паника. Обърнахме на 180 градуса и напуснахме района. Така направиха и другите шофьори.”, разказва още пловдивчанинът.

В града цари тотална блокада.

„Всички метростанции са блокирани, метрото е спряно, автобусите и влаковете също. Такситата спряха работа”, разказва още Евгени.

Той се е съобразил с призива на полицията всички да се приберат по домовете си и да не излизат навън до второ нареждане.
„Нападателите все още не са задържани, дано ги хванат”, надява се пловдивчанинът.

Молът вече е евакуиран. На място тече полицейска операция.

Ето и ексклузивно ВИДЕО от момента на стрелбата зад търговския център: 

ПОСЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ до момента: 

Няколко души са стреляли на няколко места в германския град Мюнхен. Това съобщи преди минути CNN. Информацията е от германската полиция. Първоначалната информация беше, че е стреляно само в голям търговски център в града. Стана ясно, че стрелбата е била открита в ресторант McDonalds' в мола.

Сега обаче се оказва, че случаи на стрелба има на няколко места в Мюнхен. Знае се, че в мола има жертви и ранени. Някои медии съобщават за поне 15 убити. До момента от германската полиция са потвърдили пред RTL за само три жертви. Не се знае обаче дали има пострадали хора при другите стрелби.

В момента полицията извършва полицейска операция в мола.

От германската полиция препоръчаха на хората да не напускат домовете си, както и да отбягват места за масови събирания, в случай, че са някъде навън. Властите призоваха хората да не споделят СНИМКИ и ВИДЕО от полицейската операция, за да не попречат на акцията срещу терористите. 

*Обновена към 21,21 часа: 

Свидетели съобщават за три лица с оръжия, които са извършили безразборната стрелба. Световните агенции предполагат, че терристите са обучени в някой военен на ИДИЛ лагер в Сирия или Ирак, също като тези в Париж на 13 ноември. 

До момента официално е потвърдено за шестима убити в мола, тримата стрелци продължават смъртоносния си рейд из Мюнхен.

Очаквайте подробности! 

TrafficNews.bg

Първите СНИМКИ 18+ от касапницата в мола в Мюнхен

Първата инфромация - четете ТУК