Катуница отбелязва пет години от убийството на 19-годишния Ангел Петров.

„Чувството за несправедливост доминира – истината беше ясна за всеки, но поръчителите, които са ясни за всеки, не бяха наказани от институциите”, заяви пред TrafficNews.bg вуйчото на убития Ангел – Веселин Христов.

Близките твърдят, че държавата не иска години да чуе хората от Катуница, които настояват за по-сурови наказания за виновните за случилото се. Шофьорът, който прегази 19-годишния младеж, получи 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина лишаване от свобода заради закана за убийство към вуйчото на загиналия младеж.

Жителите на пловдивското село ще направят шествие от центъра до лобните места на убития преди 5 години Ангел Петров и починалия Павел Толев и ще разпънат плакати с надпис "Няма да забравим, няма да простим".

"Отрепаха го на 19 години, безвреме си отидоха", каза един от жителите на селото пред TrafficNews.bg

Пред мястото, където беше прегазен Ангел, ще бъдат поднесени цветя и запалени свещи, а хората ще запазят минута мълчание в памет на Ангел. Шествието в памет на Ангел е тази вечер от 19 часа, а в събота в Катуница от 19 часа ще се състои второ шествие в памет на починалия по време на размириците Павел Толев.

Как премина шествието миналата година вижте във видеото:

TrafficNews.bg