28 години издателство Плутон 1 е сред лидерите при провеждането на семинари по данъчно, осигурително и трудово законодателство и бюджетно счетоводство. Неизменно лектори са най-добрите експерти в областта си. Занятията се провеждат в конгресните зали на 4 и 5-звездни хотели в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора. Във връзка с предстоящото годишно приключване на календарната 2018 г. предстоят обучения по актуалните за периода теми.

За тях разговаряме с управителя на издателството Роза Тотева. 

- Към кого са насочени семинарите, които организирате? 

- Семинарите са изцяло практически, ориентирани към счетоводители, финансисти и мениджъри, данъчни експерти, специалисти УЧР и ТРЗ, както и към практикуващи юристи. Предназначени са за подпомагане разбирането, усвояването и практическото прилагане на законодателството и обслужване професионалните решения на специалистите. Основната цел е всяко обучение да отговаря на потребностите на участниците и да допринася за повишаване на професионалната компетентност на всеки обучаем.

- Кое е новото, което може да се научи от тях?

- На семинарите може да се научи  как се прилагат на практика данъчните и осигурителни нормативни актове, като се засягат различните гледни точки - тази на институциите НАП, НОИ, МТСП, ИА ГИТ, тази на предприятията и тази на съда. Разглеждат се промените в законодателството, както и тенденциите в неговото развитие, като се разясняват не само отделните разпоредби и техните редакции в различните периоди, но и тяхната взаимовръзка, което е предпоставка за по-добро разбиране, а оттам и за по-качествено прилагане на съответния нормативен акт към различни практически ситуации. 

Разглеждат се конкретни примери (казуси) на проблемни ситуации, използвайки „стъпка по стъпка“ правилата на данъчното, осигурителното и трудовото законодателство, съобразени с указанията на контролните институции, решения на Върховния административен съд и решенията на Съда на Европейските съюз. 

- В кои градове се предвиждат семинари?

- София на 22 - 23 ноември и 3 - 4 декември, Пловдив на 19 - 20 и на 26 - 27 ноември, Стара Загора на 6 - 7 декември, Казанлък на 17 - 18 декември. 

- Защо е важно да се посетят семинарите?

- Материята, с която работят специалистите в областта на данъчното, осигурителното и трудовото законодателство, е не само обширна, но и изискваща задълбочени познания, доколкото от тях се очаква да предлагат на своите работодатели или клиенти навременни, законосъобразни и ефективни решения. Посещението на нашите семинари подпомага този процес, защото се предоставя възможност на участниците за повече практическа работа, решаване на казуси и отговори на поставени въпроси. Всеки от поставяните на семинарите ни въпрос и отговорите от страна на обучаващия са полезни не само за този, който поставя въпроса, а и за останалите участници, тъй като по тази начин се верифицира вече намерено от тях практическо решение или се предоставя готово решение на настоящ или бъдещ казус. Семинарите се водят под формата на диалог, като се засягат само актуални теми и проблеми, които вълнуват аудиторията. Участниците се запознават своевременно и си изясняват промените в законодателството преди да е започнало прилагането му, което е предпоставка да планират и изпълняват своите професионални задължения, по начин, осигуряващ възможно най-добър краен резултат. 

- Кои лектори ползвате по различната тематика?

- Лекторите, с които работим са едни от най-изявените специалисти в съответната област – това са Велин Филипов, Цветана Янкова, Калина Златанова, Мина Янкова, Моника Петрова, Лорета Цветкова, Вержиния Заркова, Зорница Димитрова, Димитър Бойчев, Теодора Дичева, Теодора Бакърджиева и др.

- Защо счетоводителите трябва да дойдат на вашите семинари? С какво са по-различни от подобни семинари, организирани от други фирми?

Ние сме фирма, доказала се във времето че предлага най-добрата логистика на всеки семинар: винаги актуални теми; едни от най-добрите лектори; персонални консултации с лектора по време на обученията; подходяща хотелска и конферентна база, кетъринг, включен в цената и не на последно място нашите бонуси – качеството на обучение превишава заплатената цена, отстъпки в цените; безплатни отговори въпроси на участниците в продължение на 1 месец, след приключване на всеки семинар, безплатно предоставяне на последния брой към датата на семинара на сп. Наръчник на икономиста”.

- Как става записването?

- Записването става чрез имейл или чрез сайта ни http://www.seminarite.com/

- Откъде счетоводителите могат да научават актуалната информация през цялата година?

- от издаваното от нас списание „Наръчник на икономиста” и от сайта на фирмата pluton1.com

Какво съдържа списанието и как става абонирането за него – вижте ТУК