Един от новоизлюпените „национални герои” Петър Назимов – Перата се оказа в ареста, след като в неделя удря, плю и псува оператор на Бтв.  Бургаската батка се появи като Цар Освободител в Асеновград, за да громи ромите, но тъй като не успя да пробие полицейския кордон и да влезе в махалата, се задоволи с кроше срещу първия оператор, попаднал му пред очите.

Неясно защо същата вечер Перата бе оставен да се измъкне /вероятно се касае за стратегически ход на полицията/, а след това бе задържан и сега е в ареста с две обвинения. От тук нататък процедурата му е позната, защото не за първи път влиза зад решетките, заради хулиганските си прояви.

Негодуванието на гилдията срещу поредната му изцепка обаче е меко казано лицемерно. Перата бе превърнат в национален герой точно от телевизиите, които той громи. Ловецът на бежанци  бе гост в почти всички предавания от сутрешните блокове  до сериозните коментарни дискусии.  Той трупаше слава обиждайки Жени Марчева, наричайки "слуга" Виктор Николаев, а след това директно заплаши Мартин Карбовски с възмездие от Народен съд и го нарече „мъжка проститутка”, защото видите ли, си позволил да цензурира думите на Низамов, които вероятно са нещо като скрижалите на Мойсей и никой няма право да ги поставя под съмнение.

Вместо да бъде игнориран тотално от медиите, Перата се изказва като експерт по въпросите, касаещи бежанците, миграцията и отношенията ни с Турция и Европа. Подобни медийни прояви и пошлото и нагло поведение действат като допинг както на самия Низамов, така и на масата негови последователи , които „милеят” за kleta maika Bulgaria и смятат, че чрез ксенофобски прояви, ще решат всичките й проблеми. Новите „национални герои” дават охотно интервюта на български и чужди медии, като със страшен поглед обясняват, че техен мотив е „запазването на България от това, което се случи в Европа“

Същите тези „патриоти” си татуират лицата на Ботев и Левски по гърдите си, но в същото време не могат да продължат стиховете след „Жив е той, жив е…”, нито пък знаят , че на Дяконът са думите:  „Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили".

Но пък изобщо не е прецедент да видиш тези „експерти” в поне три предавания дневно,  превключвайки  каналите на различни телевизии. Политически, магазинни и дори хай-лайф формати. Налагайки безумните си идеи и заклемявайки всеки, който си позволи да мисли различно от тях.

Само преди няколко дни другият национален герой – Динко от Ямбол, влезе в ролята на Спасител, като изтегли двата автобуса, катастрофирали между Бургас и Созопол. Оказа се, че той е единственият в Югоизточна България с тежкотоварна машина, която може да издърпа автобус. Машината на Динко струва близо 200 000 лева. /Интересно какво мислят данъчните по въпроса?/ През зимата той спасяваше туристи, катастрофирали учители, през лятото вади удавници, лови бежанци. Полицията, Гражданска защита и прочее държавни служби могат само да му носят вода.  Чакаха го и в Асеновград, но явно не успя да сколаса.

Очевидно нищо в държавата не върви без Перата и Динко. Затова тези, а и други „национални герои”  често са в новините. А щом си там – значи си НЯКОЙ. А щом си някой спокойно можеш да налагаш идеите си с огън и меч /ако нямаш такива под ръка, може с юмрук и плюнка/. 

Затова, когато Перата посегне пак към някой оператор, той не бърза да се жали в полицията, а да обърне и другата буза. Защото е жалко и смешно да превръщаме тарикати и лумпени в национални герои.