Зла прокоба преследва Димитър Маринов-Митьо Пищова през последните 3 години. От 2013-а насам търновският чешит перманентно е по болници, обездвижен, с памперси и проходилка. Едва що възстановил се от усложнения след операция на коляното и инфаркт, Митьо паднал лошо на стъпало пред известно заведение в Арбанаси и си счупил 3 лумбални прешлена, пише в. 24 часа. 

“Стана през септември. Бяхме на рожден ден, разгорещихме се и към 23 ч повиках три манекенки от моите. Излизам да ги посрещна и в тъмното, като се спънах, та чак долу по стълбите. Вдигнаха ме хора, дойде линейка и направо в болница в София - снимки, ядреномагнитни резонанси, 8 месеца не съм ставал от леглото. 60 пъти се мъчих да се надигам, не можах. На 61-ия станах!”, разказва Пищова. Преди 10 дни той сменил постелята с проходилка, но показва решение от ТЕЛК, според което е 100 процента инвалид и не може да се справя без чужда помощ.

Наред с дългия списък от болести 60-годишният бохем получил и остеопороза. Тя обхванала тялото му заради лекарство, което пиел за предишни заболявания. Мъчела го и язва, а лекарите дори мислели, че има рак на стомаха. Вследствие на здравословните премеждия пищният на телеса бохем се е стопил от 160 до 87 килограма. Казва обаче, че трябва да смъкне поне още 5, защото краката му все още били слаби и лекарите не позволявали да качва тегло.

“Два пъти за сърцето прескочих трапа, един път за краката, бяха ми отровили кръвта и сега пак ме бяха отписали, но

волята за живот и за жени ме вдигна”, обяснява Митьо.

Тъй като мускулите му атрофирали от залежаването, сега чакал машинка с електрически импулси, която да му върне тонуса. “500 лв. струва, ама ще ги дам. Брус Лий си е възстановявал мускулите така, с ток”, твърди Пищова.

“Докторът каза, че вече съм готов, но мене ме е страх да не политна, и за по-сигурно се движа с проходилката, иначе си карам колата”, хвали се Митьо.

Това, че бил на прага на отвъдното, му дало ясновидски способности. “Сънувам нещо през нощта и то се случва на следващия ден. Ето сънувах, че на Великден съм в Казанлък при моя приятел Стефан Розата, и на сутринта той ми звънна да ме покани. Не ми се беше обаждал от 2 години”, дава пример Пищова.

За да илюстрира, че влиза в кондиция, казва, че преди празниците бил на почивка в Гърция с манекенки. В навечерието на Възкресението пък събрал приятели - вече ограничен кръг, за да почерпи, че отново му се е разминало. Отсял ги след “представлението”, че е фалирал и няма пари да се лекува, в началото на 2015 г.

“Имам си пари, никога не съм оставал. Нарочно разкрих банкова сметка за лечението си, но не постъпи нито лев. Така разбрах, че имам четирима-петима приятели, а останалите ме уважават, защото идваха в Арбанаси и на конкурсите за миски спяха и ядяха за моя сметка

Имах 3000 номера в телефона си, сега са 1000. 2000 телефона направо ги няма от указателя ми, никой не ме потърси и сега. Лежах си сам като куче”, оплаква се колоритният търновец.

Опекъл и дарил едно агне на манастира “Св. Богородица” в Арбанаси като курбан за здраве. Обяснява,че силно вярва в Бог. Смята, че е оцелял, защото на 58 г. за втори път приел светото кръщение.

“През 2013 г. ходих при една билкарка по чукарите край Банско, защото след смъртта на майка ми бях направо на мармалад. Жената ми рече: “Кръстницата ти Варвара е починала, намери добър човек и иди се кръщавай пак." Намерих Върбан Даков, който много ме обича, и така направихме второ кръщене в църква в Банско. Ако не бях го направил, нямаше да оцелея тези години по болниците”, реди Митьо Пищова.

За необикновената си съдба той търси знаци още от рождението си. “Роден съм на гробищата на с. Батак точно на Голяма Богородица. Тогава през 1955 г. имало слънчево затъмнение, което се случва веднъж на 50 години. Мама била на нивата и минавайки покрай гробището, я свили болките. Седнала под едно дърво и там съм се появил на бял свят, на гроба на един поп”, разкрива Пищова.

“Аз съм си тарикат, имам 26 години стаж при мутрите, Карамански ми беше голям приятел. Цял живот морен вода не съм пил, пипал съм само пари и цици. Без жени не мога, те са моето лекарство”, влиза в амплоато си трудоустроеният плейбой.

Казва, че му предстоят балнеолечение и рехабилитация във Велинград и Павел баня. “Защото искам още 10 години да поря каките модерно”, твърди той. В края на май пък стяга конкурс за миски в Добрич. “300 момичета са при мене, правя шоу с по 800 човека, само аз имам лиценз за тая работа и им осигурявам участие на световно ниво за топмодели”, точи се Митьо.

Освен от манекенките напоследък Митьо е разчувстван и от това, че очаква внуче Синът му Юлиян се задомил, а булката била бременна. “Дойде ли, ще го гледам и ще го водя навсякъде, аз имам да изкупвам вина, че за моето дете не съм се грижил. Ама на внучето, особено ако е момче, ще му препиша всичко приживе”, зарича се Пищова.

Митьо Пищова преди:

TNS.bg