Отмъщение за отнето имущество от залог или огромен дълг. Това са две от основните версии, които проверяват криминалистите във връзка с публичната екзекуция на Димитър Стоянов - Лудия. Бившият охранител има заложна къща в ЖР "Тракия" и според запознати развивал бурна дейност. Раздавал е големи суми на хора, които не са имали възможност да получат пари от банка. Въпреки, че клиентите му го определят като коректен бизнесмен, не всички сделки са минавали гладко. 

"Убийството е подготвено професионално- проследяване, оръжие, открадната кола, заличаване на следите, подготвен втори автомобил за бягство. човекът, който е поръчал и организирал покушението явно е сериозно мотивиран" коментират полицаи. 

Дали обаче само полицията издирва килъра /или килърите, тъй като се говори за двама души/? ММА състезателят бе емблематична фигура от пловдивския ъндърграунд и е близък с влиятелни хора, които трудно биха простили смъртта му. Засега няма информация дали някой е обявил награда за информация свързана с убийството, но е много вероятно това да се случи в близките дни. Факт е, че Стоянов е оперирал с големи суми, чийто произход тепърва ще се изяснява. 

Не е ясно след първоначалния шок, какви страсти ще отприщи показното убийство. Разкриването на мотива ще е определящо за това дали жестокото престъпление няма да отприщи гангстерска война в града. Защото, ако Лудия е ликвидиран за отмъщение по лични причини, то няма да има продължение. Или ако има такова - то ще е кратко. По друг начин обаче стоят нещата, ако спортистът е жертва на сблъсък на интереси на по-сериозни икономически субекти. 

Малцина смятат, че покушението може да е свързано с организираните от Стоянов ММА-боеве, тъй като въпреки че при тях вървят залози, те не надвишават порядъка от 10-20 хиляди лева. 

Близки , приятели и познати наричат Митьо Лудия "добро момче". Някои споменават под сурдинка, че е тръгнал едно време бил тръгнал  по лоши пътища, но с обичайното клише, че "то в тази държава друг начин няма". Тук можем да припомним една от сентенциите на Кръстника на мафията Карамански, която гласеше че "Добрите момчета отиват в рая, а лошите ходят където си поискат".  

Проблемът е, че в България категориите за добро и лошо отдавна са загубили смисъла си. 

Какво казват приятелите на Димитър Стоянов - Лудия за него - ВИЖТЕ ТУК

Парашкева Иванова