В редакцията на TrafficNews.bg се обади пловдивчанка, за да сподели как тя и семейството й са станали жертва на „майстор измамник“. Името на въпросния "майстор", който е машинист в поделение Локомотивно депо – Пловдив, е Енчо Нановски. Историята звучи банално, но всъщност е показателна за странните процеси, случващи се през последните месеци в страната ни и свързани задължително със строителството и ремонтите.

Накратко събитията са следните: Пловдивчанката се свързва с Нановски на 14.10.2017 г., за да направи той външна топлоизолация на дома й. Майсторът приел с охота и голяма готовност задачата и след три дни - на 17.10.2017 г. вече поискал капаро за закупуване на материали. Първоначалната сума, която дали на Нановски, била 450 лева, а той изпратил някакъв мъж - Йордан, който да вземе размерите.

На 21.10.2017 майсторът машинист се обадил, че парите за материалите не стигнали и му трябват още 150 лева. На 26.10.2017 жената му занесла 150 лева пред дома му в Пловдив.

След това... нещата са ясни: обажданиятаот страна на Нановски се разредили, минали седмица, две. Жената и съпругът й започнали по-настоятелно да го търсят за информация. У тях вече се промъкнаха съмнения, че нещо не е наред.

"Първоначално ми казваше, че синът му е тежко болен и е бил в болница, после отговаряше, че доставката на материалите се бави, най-сетне промени тактиката и започна да насрочва дати, на които не идваше. Вече бяхме убедени, че ни лъже!!! Така в уговорки и лъжи минаха два месеца!", споделя пловдивчанката.

След поредната среща, на която Нановски не отишъл, при телефонен разговор с него жената поискала той да й върне парите или материалите, които е закупил, с придружаващите ги фактури за стойност. И пак започнало "днес-утре" и... нищо!

"Преди три дни - на 16.12.2017 г., отидохме пред дома му, нямаше никой. Обадих му се, каза, че до 1 час ще изпрати човек с бус, който да остави материала. След като ясно и пряко го попитах защо ни лъже , той започна да шикалкави. Обясних му, че ще се обърнем към полицията, не му пукаше! Явно вече е разбрал, че действията му остават ненаказани!!! Тогава отидохме на редовното му държавно работно място - пред входа на поделение Локомотивно депо – Пловдив. Охраната на портала ни каза, че Енчо е там, на работа. Звъняхме му, за да се видим. Той ни затваряше, повече не ни вдигна телефона. Явно е, че вече се криеше!

Надявам се чрез вас да има по-голяма гласност и да разбере обществеността какви дребни душици живеят на гърба на обществото. Забили се като пиявици, смучат от кръвчицата на отрудения български народ, вършат безчинства ненаказани, живуркат си на държавните службици до пенсийка и се присмиват на беззаконието в нашата мила родина. Мъчно ми, е болно ми, кръв ми капе от сърцето!", завършва Виолета Иванова.

Това е накратко предизвестената история с баш майстора Нановски. Предизвестена, защото преди повече от година в медиите има разказана и друга история на наивници, доверили се на този човек. Оказва се, че измамената не е една...

TrafficNews.bg се свърза с Енчо Нановски, който не отрече фактите и "твърдо" заяви, че парите ще бъдат върнати на г-жа Иванова още днес "в ранния следобед". Дори обеща да ни се обади, преди това да се случи. Разбира се, според "майстора" това не било измама, а "забавяне с 2 месеца". Което пък обясни с това, че от службата не му дали отпуск - "до оня ден ми обещаваха, че ще ми дадат отпуск, но...", оплака се Нановски пред наш репортер.

Ранният следобед отмина, дойде късният следобед, след това вечерта, но... Енчо Нановски така и не върна парите на измамената пловдивчанка. Редакцията на TrafficNews.bg търпеливо изчака въпросният господин да си спази обещанието, което днес в 3 телефонни разговора продължаваше да прави. Не че сме били толкова наивни да му повярваме, защото хора като него са превърнали лъжата в модус вивенди. 

Оттук нататък? Оттук нататък "баш майсторът" Енчо Нановски ще продължава да ръси лъжа след лъжа, да мами хора, да дължи пари на десетки, да затъва в схеми... Докато самият той не си намери майстора.