Вярно е, че ме заловиха с оръжие, но носех пистолет, защото животът ми е в опасност! Вие ако всеки ден виждате различни коли да ви следят, няма ли да вземете мерки да защитите живота си! Така пловдивчанинът Павел Ташев, който в петък бе арестуван с незаконно оръжие, коментира задържането си. Той е освободен в неделя вечерта, а прокуратурата му е наложила по-лека мярка "задържане под стража". 

60-годишният Павел Тачев, който търгува с луксозни часовници, е категоричен, че оръжието е негова собственост и не е било предназначено за търговия. "Обясних на полицаите, че го нося , за да защитя живота си. Те ме попитаха защо тогава пистолетът ми е увит в найлонова торбичка и прибран в борсетата. Казах им, че той ми е повече са замочувствие. Аз не искам да убивам никого" твърди пловдивчанинът, познат в неговите среди като Оскар.

За "самочувствие" той държал още два пистолета в дома си. "Валтерът ми е наследство от дядо ми, който е много известен генерал, Васил Коларов му е бил кум. А другият пистолет ми го донесе един приятел от Италия. Аз знам , че съм виновен и си признах всичко пред полицаите. Каквото ме попитаха - всичко им казах. Те не можеха да повярват, че някой може да е напълно честен с тях. Полицаите ми казаха даже "Какъв добър човек си ти, а около теб само боклуци. Защото всички твърдят, че са "невинни", но аз не мога да лъжа. Чичо ми беше началник на Шесто управление в Пловдив. Като млад  аз исках да стана полицай и го попитах дали ще ми съдейства. Той ми отказа с думите "Не ставаш за тази работа, момче! Прекалено честен си!" Затова не успях да стана нито прокурор, нито съдия като другите ми роднини" сърцераздирателно  обясни Тачев пред репортер на TrafficNews.bg.

Търговецът е категоричен, че е жертва на добре скроена схема и предателство от страна на бореца Данаил Димитров, с когото имат стара вражда. "Курдисан съм от човек, който трябва да лежи 20 години в затвора. Той искаше да ме убие, а полицаите непрекъснато го пазят. Този човек ми открадна ятаган, който аз купих от Хамбург. Имам документ за това. Но не мога да стигна до съда заради лъжесвидетелите му. От две години живея в абсолютен стрес. Заради него качих 50 килограма. Но не ме е страх от смъртта. Аз съм внук на голям партизанин, обучаван съм да охранявам военния министър Добри Джуров, бивш спортист съм" твърди Оскар. 

Преди време Тачев влезе в публичното пространство като се оплака , че е бил пребит и обран от килъра Райко Райков и бореца Данаил Димитров. Причината била много скъп турски ятаган от 18 век, който атикварят пуснал за продажба в интернет. Димитров харесал ятагана. От тук натакък версиите на двамата се разминават. Тачев твърди, че е Димитров взел ятагана без да му плати и стотинка, а борецът е категоричен че са се разбрали за цената, но месец по-късно Тачев му е звъннал да го изнудва за още пари. В крайна сметка обаче твърденията на Тачев не са доказани.   

Мисията му била да помага на хората и дори помогнал на полицая, който го разпитвал да си хареса телефон по интернет. "Нямам какво да крия, аз дори нямам парола на айфона. Чист съм като сълза, нямам криминално досие, всичко ми е законно" , казва Тачев.