Васил Божков може да избере защитната си стратегия и да говори каквото поиска. Кой е Божков? Поредният обвинаем от редица олигарси, както вие ги наричете, които се укриват от правосъдието! Така отговори главният прокурор Иван Гешев на журналистически въпрос, касаещ развитието на казуса с връщането на бизнесмена в страната. 

"Връщането му не зависи от българските държава и прокуратура. Прокуратурата си е свършила работата, като е подала е съответните документи. Резултът зависи от ОАЕ. В държави извън ЕС решението е политическо на съответната държава", заяви той. В момента главният прокурор се намира в град Пещера, заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. По-рано днес в населените места от общината се е провела акция по борба с битовата престъпност. 

Днес Апелативният специализиран съд ще разгледа мерките за неотлонение на обвиняемите по аферата "Бобокови", стана ясно още от изявлението му. 

"Препоръчвам на всички граждани да прочетат протокола от разпита на един от обвиняемите и ще разберат  как се прави опит да се унжощи бъдещето на децата ни и природата ни, да отровят живота ни и на гърба на това да се печели", сподели още Гешев.

Очаквайте подробности!