Ако сега има оставка на правителството, това ще повлияе на втория тур на президентските избори. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, който ве най-високия резултат на първи тур. Едва оставка сега ще усили чувството за тревога, несигурност и хаос, допълни той. В момента се борим за промяна на президентските избори, а по въпроса за оставката решава премиера, заяви соцлидерът Корнелия Нинова. Оставката на МС е отговорност на премиера.

Сега грижата ни е вторият тур на вота, каза Нинова. Отиваме на избори и каквото народът реши, допълни тя. Мечтата ми не е да ставам министър-председател. Мечтата ми е промяна на БСП, а след това - промяна на България, допълни Нинова. До втория тур на президентските избори ние изцяло сме съсредоточени върху победа на тях, а за оставка на правителството - елате на 13-и, категорична бе соцлидерката. До момента не сме водили никакви преговори с партийни централи, каза Радев в отговор на "24 часа". Ще разчитаме на подкрепата и на гербери и на реформатори и на патриоти и на АБВ. Българите казаха не на апатията. Те вземат демокрацията в свои ръце, защото тя им принадлежи, заяви ген. Румен Радев.

"Предстои ни мобилизация. Надеждата за промяна е осезаема. Хората искат повече сигурност и ефективно работещи институции, задушаване на корупцията, ефективна съдебна реформа. Вярвам в успеха на втория тур", заяви той.

TrafficNews.bg