Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, за студентката от Аграрния университет – 23-годишната Людмила А., която е обвинена за притежаване на наркотици с цел разпространение. Последната мярка за неотклонение на студентката бе през декември, но адвокатите й отново се пробваха да я изкарат от затвора.

Съдът отново прецени, че съществува реална опасност Людмила да извърши престъпление или да се укрие, ако бъде взета по-лека мярка спрямо нея.

За случая със студентката ви разказахме първо в TNS.bg

Тя беше арестувана заради търговия със забранени "земеделски култури". Живеела в един от блоковете на общежитията "Чайка". Задържана е в понеделник вечерта при акция на Криминална полиция. Полицаите са арестували също приятеля й Любомир, който й доставял стоката от родния им град.

Разследването до момента е установило, че тримата обвиняеми са държали в квартира и в автомобилите си в Пловдив, различни количества наркотични вещества – над 2 килограма марихуана, както и екстази и амфетамини, придобити с цел разпространение.

Преди време Людмила живеела заедно с приятеля си, но по-късно се разделили. Въпреки това той продължил да й доставя „стока” за продан.
Двамата са безработни, но припечелвали добри пари от продажбата на дрога, твърдят техни близки.

Предлагали трева и амфетамини на приятели и колеги от университета. Информацията от вуза гласи, че в момента там има криза за трева. Студенти свикнали да купуват от Людмила и сега нямали какво да пушат, твърдят още източници от средите на момичето.

Людмила А. е в 4-ти курс, специалност "Лозарство и градинарство". Според нейни колеги отдавна се занимавала с алтернативно "земеделие". Студентката от Аграрния вземала на едро "трева" от приятеля си и я продавала на студенти, които обитавали съседни стаи в общежитията. Тя е родом от Петрич и преди се занимавала с пеене в ромски оркестри.

Още новини ТУК

TNS.bg