Бюджетът на Пловдив ще бъде съизмерим с този от миналата година, като се очаква той да е над 360 млн. лева.  През 2018-а макрорамката на бюджета с европейските средства бе 369 млн. лева. Очаква се до края на месеца градският бюджет да бъде готов и качен на страницата на Общината, а в края на януари да се гласува.

„Фонд работна заплата ще се вдигне с 12 %, като служителите ще получат различно увеличение на заплатата според стажа и другите фактори”, обясни кметът Иван Тотев. Той каза, че точната сумата на бюджета ще бъде ясна и след предложенията на групите в Общинския съвет, като той ги призова те да направят по-рано своите предложение. Практика през последните години е предложенията на групите да идват в последния момент на микрофон в залата на ОбС.

Относно данъците, кметът каза, че те няма да се променят.

„Разходите стават все по-големи, особено за такса смет, но нищо няма да увеличаваме, така ще е през следващите година…”,обясни градоначалникът. Той допълни, че единствените промени ще са тези за старите коли, чиито ставки бяха гласувани в Народното събрание.