Боклуци зариват ул. „Райко Даскалов“ в района около бившите Хали. Читатели на TrafficNews не спират да изпращат сигнали със снимки, които показват на какво прилича „зоната за бързо хранене“ в самия център на града.

Медията ни неведнъж е обръщала внимание на проблема и са написани доста материали за отделните случаи на мръсотия, боклуци и дори огромни хлебарки, които нападат района.

Големите хлебарки на Малката Главна и други свинщини!Районът пред Халите е потенциален източник на зарази и институциите трябва да вземат спешни мерки

Нашествие на огромни хлебарки на Малката главнаРайонът около "Халите" редовно е залят от боклуци

Повечето от сигналите, които получаваме за това място, са с обвинения към заведенията. Но виновни ли са те в действителност? Съмнявам се… последните снимки, които получихме като сигнал, показват различна картинка.

Ние, българите, сме свикнали все някой друг да ни е виновен. За каквото и да било. Дори и за мръсното. Някой друг не е почистил, някой друг цапа… но заглеждали ли сме се в себе си, в действията си?

Никой не ни е виновен, че прекрасният ни град е мръсен. Никой не ни е длъжен той да е чист. Това е ангажимент на всички нас, на всеки един от нас - жителите му. Дори не е необходимо да почистваме след другите, достатъчно е просто да почистваме след себе си.

Да спазваме правилата и да подхождаме отговорно към града средата, в която живеем. Защото колкото и усилия да хвърля Общината за почистване или за измиване на главната (с шампоан!), ако не пазим чисто и подредено, сами ще се зариваме в боклуци, те ще са около нас не само в зоните за хранене, а и около местата, където живеем, докато ние мечтаем нещата да са като на Запад, където всичко е чисто и подредено.

И ще си живеем тук, някъде на изток от Рая...

Стари матраци и покъщнина „разкрасиха" улица в центъраГраждани призовават да не свикваме с такива гледки, а да бъдем отговорни граждани