Правителството ще подаде оставка още на първия работен ден, заяви Бойко Борисов от централата на ГЕРБ.  По думите му има нова политическа ситуация в страната вече и ново мнозинство, което да си  прави правителство, а ако е нужен кворум, ГЕРБ ще им го осигурят.

Той благодари на ДПС, ДСБ и другите, които са помогнали на Радев да спечели изборите.

Премиерът каза още:

"БСП да си правят кабинет. Ако им трябва кворум, ще им осигурим. Искам да обясня на всички – ние сме избирани досега и сме се съобразявали с волята на народа и затова поздравявам тези, които имат повече гласове от нас. Много е важно да се знае, че положихме много усилия. Държава се управлява трудно, особено в тази тежка международна ситуация, в която е света. Трябваше да се съобразявам и с прищевките и Патриотите и Реформаторите и с новото мнозинство, което се показва.
Искам извинение от тези, които ме свързваха с ДПС.

Много хора се договаряха с партийните централи за подкрепа на Радев.

Ще си направим анализи в партията и ще направим анализи и на кметовете в страната и ще им потърся много сериозна отговорност, защото за тези две години ние не можем да направим трети компромис.

Преди две години направихме компромис и не се харесахме нито с Реформаторите, нито с никой. Но направихме кабинет. Сега другите да доизкарат другите две години.
Честито и на г-н Кънев, че разби дясното. Могат да го вземат и него в коалицията. Ние отиваме в опозиция.

Референдумът показа, че над 3 милиона и половина желаят промяна.

Мисля, че свикването на Велико народно събрание е задължително и е явно, че политическата класа в този си вид не е добре, защото хората се чувстват не добре.
За трите въпроса от референдума – ще гласуваме да влязат в сила и да влязат като закон. Считам, че субсидията на политическите партии като един лев, ще даде възможност на олигарсите с черни пари да участват в изборите и с тези пари да се отчитат бели сметки. Затова искаме нула лева субсидия! Искаме и мажоритарен вот и да се намали броя на депутатите.", каза още Бойко Борисов. 

"Категорична е победата на Радев, категорично е участието на ДПС в този вот. Категорично е желанието на БСП да управлява и срещу нас да застанат опозиция всички останали. Беше им лесно всички негативи да са срещу нас.
Ние ще върнем мандата от президента и той ще го даде на БСП – те могат да направят кабинет и с Патриотите и с ДПС.

Призовавам г-н Плевнелиев, след като ние като правителство напускаме и той ще напусне след три месеца, да поиска БСП да му дадат списък за служебно правителство и да назначи него.", каза още премиерът по време на извънредния брифинг, в на който присъстват всички министри от ГЕРБ.

Очаквайте подробности!!

TrafficNews.bg