Един от най-богатите и влиятелни хора в Бразилия, Тане Скарпа, запали медиите в Бразилия, когато обяви плановете си да погребе своето Бентли, което струва един милион долара, за да може да се вози в отвъдното, когато умре. Той получил огромно внимание от медиите, много негативни реакции, заради екстравагантното му решение и това, че ще унищожи нещо толкова ценно, вместо да го даде за благотворителност на хората в нужда. Въпреки всичко, той организирал погребението, но имало малка уловка...

Точно преди да спуснат Бентлито под земята, той обявил, че няма да погребе колата си и разкрил мотивите си за цялото представление - да привлече внимание към даряването на органи!

"Хората ме обвиняват, защото исках да погреба Бентли за един милион, а всъщност повечето хора, всеки ден погребват нещо много по-ценно от моята кола, те погребват сърца, дробове, очи, бъбреци. Това е абсурдно, толкова много хора по света чакат за трансплантация, за да могат да живеят, а вие погребвате здрави органи, които могат да спасят толкова много животи!", казал богаташът, който след това се отдал на благотворителност. 

"Прочетете и споделете, нека хората разберат какво могат да променят с това", призовава авторът на статията от Бразилия.

Превод: TrafficNews.bg