"Безсмъртните атакуват Джъмбо!", "Българите сме малък, но изключително прост народ", "Джъмбо- там КОВИД няма", "Ако не пазаруваш в Джъмбо преди Коледа, няма дати стане зелето!". Тези и други креативни постове съпътстваха десетките снимки от опашките пред касите на въпросния магазин. Подобни кадри, макар и не в такъв мащаб имаше и от другите вериги хипермаркети. 

Пълни паркинги, стотици хора в магазините, колички ,натоварени с храни, напитки и играчки. Единственият белег за ширещата се пандемия са маските на клиентите. Страничен наблюдател вероятно ще реши, че страда от раздвоение на личността - от едната страна са  хората, които губят живота си пред препълнените болници, лекарите, които са предела на силите си, стотиците заболели - а от другата са претъпканите магазини, в които явно пазаруват безсмъртните. И всичко това на фона на челното място на България по смъртност в света. 

Днешният ден, който всъщност е само началото на безрасъдното коледно пазаруване, показва, че наложените от правителството ограничения са абсолютно нелогични и безсмислени. 

Да оставиш децата без спорт, да затвориш фитнес залите, да сложиш под ключ ресторантите и кафетата, да изправиш хиляди родители пред дилемата дали да останат в къщи с детето си,което учи дистанционно или да останат без работа и в същото време да позволиш на  всички чужди вериги да оперират безпроблемно, генерирайки огромни печалби за сметка на лекарите и хората, които след десет дни ще чакат пред болниците, е лицемерие. 

Преди 10 дни министърът на здравеопазването съобщи с прискърбие за новите ограничения,  обявявайки ги за локдаун, който няма как да избегнем. Локдаунът обаче се оказа нокдаун само за няколко бранша и истински коледен подарък за други. А резултатите от него, съдейки по днешните тълпи в хипермаркетите, са изключително съмнителни. 

Липсва адекватна реакция от от местните институции. 

Реакциите в социалните мрежи са очаквано остри. 

Позволявам си да кача тази снимка,
ЗАЩОТО по време на ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, трябва да си седим у дома, а не да ходим като ОВЦЕ.....
Жалко е.... В Джъмбо може да е лудница, да се купуват, какви ли не глупости, а HANDMADE базари на откритото НЕ МОЖЕ!
ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!!
Аз и мой колежки седим по 12-15 часа пред шевните машини, само и само да Ви зарадваме с ръчно шити неща.....
Просто съм потресаващо разочарована!, 
пише Паулина Стоянова. 
 
 
Някой ще ми обясни ли този “пиниз”?
Спорта до 18г. забранен,училища запечатани и имитираме онлайн обучение....А ТОВА КОЙ И ЗАЩО ГО ПОЗВОЛИ???Да живее икономиката на Гърция и ДЖЪМБО
пита Георги Гочев. 
 
Ами ... други въпроси засега НЯМАМЕ !!!, гласи поста над тази снимка в страницата на Сдружение на заведенията в България.