Да почистиш така досадните есенни листа, които се лепят навсякъде, да ги прибереш в чували от улицата, впрягайки човешки ресурс и време, е похвално. Всъщност това е част от работата на общинското предприятие "Чистота". И служителите на предприятието очевидно са си свършили работата. Дотук добре. Но...

Тези три чувала, пълни с есенна шума, се намират пред бл.1117 в квартал Кючук Париж, бул. Ал. Стамболийски 21. Там стоят от два месеца и постепенно се превръщат в малко сметище от "възпитаните граждани", живеещи в комплекс Райски кът! За това ни информира читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимка на трите чувала.

Ако проблемът ви се струва маловажен на фона на проблемите, които има Пловдив с чистотата и не само с нея, ще ви кажем, че подобни сигнали получаваме доста често. На снимките по-долу са чувалите от една друга улица в Пловдив, които престояха поне 10 дни, докато бъдат вдигнати. Улицата е "Огоста" и мястото не се превърна в сметище само защото времето все още беше сухо, а хората там предпочитат да си хвърлят боклука в съответните контейнери, а не в чувалите на "Чистота".

Неслучайно написахме пълния адрес на мястото с трите чувала - просто се надяваме, че те са забравени случайно и по най-бързия начин ще бъдат вдигнати и извозени от общинското предприятие.