Журналистът Руси Чернев е кандидатът на „Консервативна България” за кмет на Пловдив.  Партията ще се яви на изборите с пълна листа от 51 души за Общинския съвет. Тя е съставена основно от общественици и експерти, мои съмишленици и е подкрепена от „Консервативна България”.  Имаме и шестима достойни кандидати за районни кметове, каза Руси Чернев.

Защо с Консервативна България?

„Първо – защото политиците, които от години  употребяват властта в България, са направили така Изборния закон, че граждански кандидати на практика нямат никакъв шанс. Независимият кандидат няма право на листа, нито на районни кметове. А е известно, че сам човек е за никъде. И Христо Стоичков да си в политиката, няма как да стигнеш до важните мачове, ако нямаш силен отбор зад себе си”, обясни Чернев.

Той припомня, че кандидатурата ми за кмет бе подкрепена от Инициативен комитет. „Благодаря на всички, които застанаха зад мен и ми дадоха своето доверие.  Обещавам да го оправдая. Защото доверието е това, което днес липсва между гражданите и политиците”, каза още Чернев.  Според него времето на войнстващия либерализъм е свършило. „Сега е важно да се върнем към изконните български ценности и традицията, към силата на семейството и общността. Време е да начертаем новата национална цел и водени от нея, да преследваме мечтите си. Време е българските приоритети да се разпишат в България от българите, а не в това или онова чуждо посолство”, заяви известният журналист.  

„Идеологията на „Консервативна България”, която се родее с делото на големите пловдивски политици Григор Начович, Константин Стоилов и Тодор Бурмов, е най-близо до моята”, каза още Руси Чернев

Той вярва, че пловдивчани са умни и интелигентни хора и на 29 октомври ще дадат своето доверие не за някаква партия или нейния кандидат, а за една ясна визия в какъв град искаме да живеем и по какви правила. „Имам добри идеи за развитието на Пловдив и ясен план как да ги реализирам. Смятам, че е време да дадем реална алтернатива на пловдивчани, за да не им се налага на 29 октомври пак да избират на принципа „по-малкото зло”.  На изборите всеки трябва да отиде с надежда, а не с омерзение. И ние с колегите от Консервативна България ще дадем на пловдивчани тази надежда. Защото искаме да служим на гражданите и интересите на общността, а не на този или онзи партиен велможа. Ще го направим, защото можем и сме хора на действието, а не на празните приказки”, завърши кандидатът за кмет на Пловдив.

Борис Ячев, председател на „Консервативна България”:

Руси Чернев е човекът, от който Пловдив се нуждае  

Руси Чернев освен блестящ журналист и публицист е и изключително активен общественик. Много лесно стана напасването между това, което той има като представа и виждане за развитието на Община Пловдив и онова, което ние като партия „Консервативна България“ споделяме. Ние имаме опит и традициите в управлението на града , а той има идеите и решенията за града. Така, че се обединихме около идеята за едно модерно и ефективно управление на Пловдив.

Кандидатите в листата също са много прецизно подбрани – всички те са пловдивчани, патриоти и хора, които живеят отдавана в града и познават проблемите му и могат да предложат ефективни и работещи решения. Кандидатите за районни кметове също са добре познати – част от тях имат и солиден опит в управлението и политиката.

Руси Чернев винаги е бил активен в различни инициативи и кампании с идеи, като този път ние му даваме възможност да реализира тези, които други политици, на които ги е давал назаем, не са успели да ги осъществят.

Сигурен съм, че ще постигнем един изключително добър резултат в Пловдив, защото пловдивчани са умни и интелигентни хора и ще направят добрия избор.

Костадин Гаров, кандидат за кмет на район „Тракия”:

 Костадин Гаров:

Изключително съм горд, че Руси Чернев е нашият кандидат за кмет на Пловдив. Ако се върна в годините, с него винаги сме имали 100% покритие на позициите ни в общественото пространство – ние в Общинския съвет, а той – като главен редактор на „Марица”.

Влизаме в кампанията с изключително силен екип и с пълна листа, съставена от  хора, които винаги са имали позиции и са допринасяли за град Пловдив и обществото. Ще защитим интереса на гражданите в Общински съвет, а г-н Чернев – в Община Пловдив.       

Кандидатите на ПП „Консервативна България” за районни кметове:

„Централен” -  Руска Вълева

„Тракия” – Костадин Гаров

„Южен” – Иван Димов

„Западен” – Латинка Димитрова

„Северен” – Тодор Кирилов

„Източен” – Ивелина Радева

 

  1. Руси Чернев
  2. Костадин Гаров
  3. Руска Вълева
  4. Иван Димов
  5. Пламен Иванов
  6. Ивелина Радева
  7. Дора Рангелова - Кузманова
  8. Латинка Димитрова
  9. Тодор Кирилов
  10. Франк Воща
  11. Ивайло Русенов
  12. Илия Костурски
  13. Йордан Велчев
  14. Иван Червениванов
  15. Карамфила Шилева
  16. Анелия Алексиева
  17. Теменужка Търговска
  18. Максим Петков
  19. Станимир Кронев
  20. Цветелина Атанасова
  21. Боряна Йоцова
  22. Костадин Аврамов
  23. Антон Данов
  24. Галя Атанасова
  25. Ралица Панчева
  26. Стоил Петров
  27. Димитър Гушев
  28. Йордан Тодоров
  29. Ася Йорданова
  30. Милка Абушева
  31. Стефан Паров
  32. Славка Гърнева
  33. Маргарита Събева
  34. Димо Димов
  35. Мария Андреева
  36. Мария Пеева-Тодорова
  37. Мариета Динева
  38. Веселина Кръстева
  39. Йордан Барбов
  40. Величка Ризова
  41. Минчо Минчев
  42. Ганчо Стоянов
  43. Димитър Гайдев
  44. Дора Кононец
  45. Павел Томов
  46. Парашкев Цветков
  47. Николай Йовчев
  48. Димитър Димитров
  49. Андрей Георгиев
  50. Гита Георгиева-Димитрова
  51. Станьо Балтов