Членовете на сдружението "Бъдеще за община Родопи" /БОР/ и техни симпатизанти снощи дадоха старт на предизборната си кампания в Цалапица. Ентусиастите, които искат нов модел на управление, се срещнаха с хората в  най- голямото село в общината и им представиха целите и приоритетите на сдружението, което се явява на изборите с регистрацията на Българска прогресивна линия и №36. 

Активните граждани от общинат ще работят за подобряване на администрацията и нейните функции, като гарантират спазване и съкращаване на сроковете за обслужване на гражданите, оптимизиране на администрацията, електронно обслужване, изготвяне на Общ устройствен план, спешно решаване на въпроса с обезщетяването на собственици на земеделски земи. Хората от "Родопи" искат чиста природа , чиста вода и чиста земя. Те настояват за спиране на сечта в горите, залесяване на масивите,повече паркове, край на незаконните сметища, разделно сметосъбиране. 

Част от основните проблеми на хората в селата от родопската яка са заложени и в програмата на "БОР". А именно - спешно решение на проблема с транспорта, уличното осветление, канализациите и др.

От организацията ще работят за решаване на проблема с базите на училищата и детските градини на територията на общината, със изоставените спортни съоръжения, с финансирането на читалищните и самодейни дейности и развитието на общината като културна дестинация. 

От БОР  издигат кметове в селата Белащица, Крумово, Оризари, Устина, Цалапица и Ягодово.

„Ако хората ни се доверят,  първото решение внесено от нашето сдружение ще бъде съветниците да работят про боно  и ще работим в този дух за доброто на хората. Искаме да покажем, че младите хора можем да направим нещо ново и различно от досегашното. Длъжни сме да опитаме! ЗАЕДНО МОЖЕМ!” категорични са от сдружението.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

БОР се явява на изборите за местна власт с бюлетина №36!

Сдружение БОР стартира кампанията с подписка общинските съветници в "Родопи" да работят без заплатиОт БОР издигат кметове в селата Белащица, Крумово, Оризари, Устина, Цалапица и Ягодово