Активни жители на община „Родопи” се включват в битката за местна власт с нетрадиционно предложение. Сдружение „Бъдеще за община Родопи“ /БОР/ започват подписка по време на предизборната кампания във всички села на общината,  за това общинските съветници да работят безвъзмездно и със спестените средствата да се асфалтират улици във всички населени места от Общината.

„Ние сме група хора, които не сме обвързани политически към никоя партия. Обединявани ни целта  да работим в полза на живущите в Община Родопи. Всеки от нас има професия, занимава с частен бизнес, избрал е да живее в тази община и искаме европейски стандарт на живот” казва говорителят на сдружението Мария Пашова.

„Имаме предложения за бързи решения относно  наболели  проблеми на хората по населените места в Общината, защото всяко от тях има своите особености. При нас всеки ще може да сподели индивидуално какви са най-големите затруднения, с които се сблъсква в населеното си място. По този начин ще спазим обещанието, че ще работим изцяло в полза на хората.

Към момента имаме инициативи по селата, които се изразяват в ремонтиране и боядисване на пейки по парковете, запълване на дупки по улиците, освежаване на училища и читалища.

Решихме да участваме в изборите в местната власт поради причината, че проблемите са много в всяка една сфера и е трудно да се решават без местната власт” коментира Пашова, която е кандидат за общински съветник.

От БОР  издигат кметове в селата Белащица, Крумово, Оризари, Устина, Цалапица и Ягодово.

„Ако хората ни се доверят,  първото решение внесено от нашето сдружение ще бъде съветниците да работят про боно  и ще работим в този дух за доброто на хората. Искаме да покажем, че младите хора можем да направим нещо ново и различно от досегашното. Длъжни сме да опитаме! ЗАЕДНО МОЖЕМ!” категорични са от сдружението.

Към БОР се присъединява сегашния кмет на Ягодово Димитър Дишев, който след два успешни мандата , ще се бори за трети. „Аз съм безпартиен, но ентусиазмът на тези млади хора е заразителен. Време е за промяна”, заяви Дишев. Цветанка Павлова е кандидатът за Цалапица, като нейният основен приоритет ще бъде чистотата на селото. Кандидат за Оризари е Стоян Пандуров, който се занимава с частен бизнес. Иска да види общината чиста и без корупционни практики. „Ако спечеля, една от първите ми задачи ще бъде да премахна незаконно поставените врати на общинския път , който води от селото към езерото”, каза Пандуров.

Райна Стефанова се кандидатира за кмет на Устина , като се надява да може да развие потенциала на родопското село. Десислава Василева ще се бори за кметския стол в Белащица, за да оправи занемарената инфраструктура, парковете и да даде възможност на децата, които живеят в селото да учат там. Юлия Атанасова , след 12 години в администрацията, иска да бъде кмет на Крумово.

Общинските съветници в листата са подредени като всеки е теглил жребий. „На нас никой не ни спуска партийни поръчения. Ще покажем, че можем да работим без зависимости и корупция. Така повече не може. Общината се задъхва. Тук се строят имения за милиони , а в същото време инфраструктурата е зле, в повечето села няма канализация, липсва осветление, компостиращи системи, администрацията в общината е изключително мудна, контейнерите преливат от отпадъци, няма Общ устройствен план, а междуселищния транспорт и под всякаква критика” категорични са от БОР.

Те участват в изборите с регистрацията на Българска прогресивна линия и в листата те ще бъдат с №36!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.