Под засилена полицейска охрана потеглиха от Пловдив 1 033 машини за гласуване на предстоящите „Избори 2 в 1“, предаде репортер на TrafficNews

552 машини са разпределени за 16 РИК, като те ще потеглят в 13 лъча. За 17 РИК са разпределени 481 машини, които заминават в 14 лъча.

Броят на апаратите за изборите през ноемрви е с 99 повече от този на предходните избори от 11 юли. Припомняме, че техниката се съхранява в специални куфари, които са пломбирани със стикери, за да не могат да се отварят до утре.

„Вече имаме три екипа, тръгнали към община Карлово, и един екип към община Хисаря. Маршрутите са оптимизирани, а времето беше съкратено с 40%. Секциите на територията на област Пловдив са 1025, а изборните места са 414. Отделно имаме 7 подвижни секции“, това заяви комисар Костадин Костов, началник на Охранителна полиция към ОД МВР - Пловдив. 

Бусовете са ескортирани от служители на реда, които ще съблюдават и разтоварването на въпросната апаратура по секциите, а след това ще се погрижат и за нощната им охрана в училищата.