За опасна паднала жица, висяща в непосредствена близост до жилищен блок в Пловдив, сигнализира читателка на Trafficnews.bg. Мястото е бул. "Никола Вапцаров" 92, а кабелът заплашително виси на около 3 метра от блока, в който живеят десетки пловдивчани. 

"Вчера детето ми замалко да се обеси на тази жица! Идеална бесилка е!" - възмущава се нашата читателка. Тя няма идея какъв е въпросният кабел, нито за какво точно е, но това, че е опасен, е очевидно.

Още вчера жената е сигнализирала за проблема на телефон 112, както и на Гражданска защита, откъдето уверили, че ще се заемат със случая. Днес обаче опасната жица продължава да виси, което накарало пловдивчанката да повтори обаждането си. От 112 я разпитали подробно за това на колко метра се намира жицата от земята, излизат ли искри от нея и задали още редица въпроси, като гарантирали за бърза реакция. Такава обаче и до момента няма! От Гражданска защита пък отговорили, че са си свършили работата, но това не е в тяхната компетенция, и ако желае, може да се обърне към Общината.

"Възмутена съм от "бързите реакции". Ако това е "бърза реакция", ние ще умираме по улиците. Нямам идея към кого да се обърна, като гледам, никой няма да дойде да се погрижи за това!" - споделя още нашата читателка.