Топлофикационното дружество ще затваря отсечки от две улици в Пловдив за периода от 6 април до края на месец юни. Причината е полагане на нов топлопровод по присъединяване на целодневна детска градина „Чайка“, която се намира на ул. „Славянска“ 57. Дължината на новия топлопровод ще е 375 метра.

Заради проекта се налага извършването на строително-ремонтни дейности по ул. „Волтер“ и ул. „Славянска“, които ще се извършват последователно на отделни етапи. Планираното приключване на обекта е до края на юни 2016 г.

Вижте етапите на затваряне на отсечките по улиците „Славянска” и „Волтер”:

Първи етап: затваряне на ул. „Волтер“ в участъка от бул. „Санкт Петербург“ до бул. „Христо Ботев“

Втори етап: затваряне на ул. „Волтер“ в участъка от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Славянска“

Трети етап: затваряне на ул. „Славянска“ в участъка от бул. „Източен“ до ул. „Видима“.

На въпрос на репортер на TNS.bg кои са датите на затваряне на отделните отсечки по трите етапа, от дружеството не можаха да се ангажират с конкретни такива.

От друга страна увериха, че ще се стараят да приключат възможно най-бързо и ще дадат информация за датите веднага щом им станат ясни.

Проектът бил съгласуван с общинските власти и КАТ и се изпълнява по одобрена работна документация съгласно нормативните изисквания. Дружеството поднася своите предварителни извинения за възможни причинени неудобства, като уверява, че то ще предприеме необходимите мерки за по-бързото приключване на проекта.

TNS.bg