Оставки бяха депозирани в Доброволно формирование "Пловдив 112", след днешното решение на Община Пловдив да смени директора. Двама от заместник-ръководителите на звеното са подали оставка, а екипът, който е изграждан от 7 години е на път да се разбие. Припомняме, че офисът на Доброволно формирование "Пловдив 112" е бил запечатан заради предстоящ одит, а ръководителят на звеното - Георги Влайков отстранен.

Запечатаха офиса на "Пловдив 112", сменят ръководния съставПомещенията са запечатани заради одит

Наш репортер се свърза с Влайков. Той е бил изненадан от решението на кмета за уволнението и в същото време приема спокойно новината за пълна ревизия.

„Това  е логично действие при цялостна проверка на дейността на едно звено или предприятие, да бъде премахнат ръководителят му. Колегите обаче са много разочаровани, защото така се разбива един екип, даван за пример в цялата страна. Доброволците са разочаровани не от самата проверка или решение за отстраняването ми, а за това как са го направили и как действат сега”, коментира Влайков за TrafficNews.

Той спряга няколко версии за Общинското решение. Една от тях е свързана със създаването на неправителствена организация от доброволците и ръководството. НПО-то е било основано преди година, с цел  формированието да има възможност да кандидатства по програми и да набира дарения.

„Има много хора, които искат да даряват техника, облекла и средства, но те да не минават през Общината. Ние обаче бе сме делили НПО-то от Общината. По време на кризата открихме сметка за дарение към неправителствената организация. Парите обаче бяха повече от необходимите и затова ги разпределихме целево към болници и клиники, които имат нужда от средства. Това създаде съмнения и бяхме повикани в Общината. Обяснено ни бе, че така не е редно, тъй като хората смятат, че с тези пари ще се облагодетелства Общината. Така прекратихме кампанията”, заяви още Влайков.

Всички нужди на доброволците с били покривани от Общината, тъй като формирование "Пловдив 112" е под шапката на градските власти.

„Всички необходими средства, които сме заявили са покрити. Това се отнася за лични предпазни средства и логистика. Останалите от фона на НПО-то е за подпомагане на други звена. Не ни притеснява проверката, за всичко имаме фактури и са заведени. Не знам дали са изземани документи от нашия офис. Вчера след срещата ни с кмета, когато ми връчиха заповедта, бях допуснат, за да си взема екипировката и за да оставя ключовете. Надявам се всичко да приключи максимално бързо и максимално бързо да се нормализират нещата. За мен е важен екипа”, каза още Влайков.

Мястото му в момента е предадено на Атанас Даков.