Общинската съветничка от ГЕРБ в Пловдив д-р Иглика Казанджиева работи и в отделението по педиатрия на УМБАЛ „Пловдив”. Тя е там от половин година, след като преди това напусна Дома за медико-социални грижи за деца  и бе директор на КСЗУДС Пловдив.

От лечебното заведения заявиха, че няма място за притеснения.

„ Д-р Казанджиева работи на непълен график в педиатрията, поради което не ходи всеки ден в болницата. Не е била на работа 5-6 дни преди да бъде изследвана. Въпреки това, всички нейни колеги и контактни лица ще бъдат тествани. Спазват се всички предписания на РЗИ за подобни случаи, като педиатрията няма да бъде затваряна. Колегите на д-р Казанджиева се чувстват добре, никой от тях не проявява симптоми на коронавирус, каза  изпълнителният директор на Окръжна болница д-р Динчо Генев.

Най-вероятно д-р Казанджиева се е заразила от съпруга й, който бе установен като положителен наскоро. Той не е бил хоспитализиран, като и двамата са на домашно лечение.

Заради положителната проба утре започва и масово тестване на общински съветници и работещи в администрацията на местния парламент. Изследванията ще продължат до вторник, а в сряда всички тестове трябва да са готови, за да се знае дали ще се проведе сесията.

Лекар от ГЕРБ е заразеният общински съветник в Пловдив, правят PCR тестове на всичкиД-р Иглика Казанджиева е била с положителна проба, на домашно лечение е