До броени дни ще започне и рехабилитацията на двукилометровото трасе от кръговото на село Крумово до КЦМ, като за тази цел движението също ще бъде пренасочено по двете нови ленти. 

Областният управител Здравко Димитров направи поредната инспекция на строителните дейности на пътя Пловдив - Асеновград. Той се срещна с Паун Иванов, ръководител на пловдивския офис на фирма „ИСА 2000“, която изпълнява строителните дейности и обсъдиха темповете, с които се изпълнява обектът.

В момента върви рехабилитацията на старото трасе и трафикът е пренасочен по новите две платна в посока Асеновград до първото кръгово кръстовище, отбивката за село Крумово.

Губернаторът остана доловен от качеството и темповете, с които строителите изпълняват задачите си, което ще позволи обектът да бъде завършен качествено и в срок.

Поредната оперативка, на която областният управител ще изиска да му бъде докладвано до къде са стигнали важните пътни проекти на пловдивска област, е насрочена за 20 март от 10.00 часа.

На срещата в Областна администрация, на която са поканени шефът на АПИ Дончо Атанасов, представители на фирма „ИСА 2000“ и всички кметове на общините, граничещи с посочените пътни обекти, ще бъдат обсъдени следните теми – Етапът, до който е стигнало проектирането на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград; Задвижване на процедурата на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград; 

Проектирането на Югоизточен обходен път на Пловдив - от Караулката на Пловдив до надлез Скобелева Майка. Препроектирането и рехабилитацията на съществуващото Околовръстно шосе – Югозападния обходен път на Пловдив до автомагистрала Тракия.