Това се случи поради лекомислието на младостта ми. Човек в младостта си греши най-много, но пък тогава има и най-много сили. Изобличавам се като виновен, направил съм това нещо. Това заяви в ефира на Нова тв йеромонах Спиридон, който бе хванат да шофира с близо 3 промила алкохол в кръвта навръх Гергьовден. За капак той бил и неправоспособен.

"Човек, когато не мисли трезво, не върши нещата си. Платих си с това, че станах повод да бъдат оплюти свещениците и духовниците, което ми е доста болно и с разкаяние приемам нещата. Сега ми изплуват редове от Свещеното писание : "Греховете на младостта ми не си спомняй, Господи", заяви игуменът. 

И все пак, освен греховете, йеромонахът е извършил и добри дела. Той е реставрирал изцяло Чипровския манастир. "Състоянието в тези стаи беше доста окаяно. Всичко това, което виждате, беше на груб строеж и тухла, нямаше нищо. Успяхме да възстановим и доизградим новото крило", каза той.

"Нека младите да вземат моя случай като един пример в живота си, който да ги подсеща, че една лекомислена постъпка може да им навреди за цял живот. Искрено искам прошка от всеки един, който ще гледа този репортаж", добави йеромонах Спиридон. 

Най-младият игумен у нас бе проверен от пътни полицаи в Монтана на 6 май. Оказа се, че е седнал зад волана на служебния "Мерцедес", собственост на светата обител, с 2,59 промила в кръвта.