Второ населено място от днес ще бъде под блокада у нас заради COVID-19.  След Банско, днес и старозагорското село Паничерево е под карантина.

Причината  ее избягал от болницата в града пациент, прибрал се с такси в родното си село. Заради него, от полунощ населеното място е блокирано за 14 дни. Дотогава влизането и излизането от там е забранено.

Хората с постоянен адрес в Паничерево могат да се приберат в домовете си до 20 часа днес. Иначе ще трябва да изчакат 2 седмици.

Кметът на селото заяви, че 50 души от чужбина е трябвало да се върнат в близките дни, като в момента не е ясно как ще се случи това.

Заради пациента-беглец около хиляда души от селото ще бъдат тествани за коронавирус. Освен съпругата и трите му внучета, рисков за заразата е и таксиметровият шофьор, докарал го до дома.

След няколкочасово издирване, той беше открит да се укрива в съседен имот. Той е поставен под двуседмична карантина, а органите на реда все още установяват дали е имал и други клиенти след злополучния курс.

Локализираният беглец от старозагорската болница обаче е заплашен от присъда до 5 години лишаване от свобода и солена глоба между 10 и 50 хиляди лева.