Кристин Илиева е приета по спешност в истанбулската болница „Йедитепе“, съобщава „Телеграф“. Наскоро тя се завърна от Турция, но 20-годишната красавица е получила костна инфекция, поради което отново ще бъде оперирана.

Според прогнозата на местните лекари, на Кристин ще ѝ бъдат нужни поне 2 години, за да може да се възстанови след катастрофата, причинена от поппевицата Дивна.

Нейните близки събират още 65 000 евро за бъдещи операции и рехабилитации в чужбина, като дотук лечението възлиза на около 70 000 евро.

„Аз силно вярвам, че нещата ще се наредят и аз ще се изправя на крака! Това сега е моята мечта и тя ще стане реалност! Благодаря на всички за подкрепата! Нека Бог ви благослови!“, написа в профила си във Facebook Кристин.

В истанбулската болница Кристин ще бъде подложена на операция за овладяване на инфекцията. Още преди да възникне проблемът, бившата на рапъра Кристо стартира своята тежка възстановителна програма. Задължителна рехабилитация и ежедневна работа с физиотерапевт не бяха достатъчни на Илиева, която получи и допълнителни усложнения. 

Самата тя сподели, че на този етап от лечението й е изключително болезнено. Десният й крак все още е с частична парализа.  В същото време специалистът, който работи с нея, не желае да я пресира, защото съществува риск за крака й. от стабилизирането на нейното състояние зависят и предстоящите пластични операции, които трябва да започнат до месец. Те отново ще бъдат извършени в Турция от професор Угур Бингол, част от екипа, който изправи моделката на крака.

За интервенциите ще бъде използвана само кожа от крайниците и няма да се наложи да се реже тялото.