Поредна жестокост е извършена край Гребната база в Пловдив. Човекът или хората, които сеят смърт сред домашните любимци на пловдивчани, отново са впрегнали капана. 

Десетки граждани съобщиха, че са забелязали разпръсната отрова край хамбарите на Гребната база. Според запознати тя е бързодействаща и не оставя никакви шансове за живот за кучетата, които я погълнат. 

Припомняме, че само преди седмица кучето Мерло издъхна в страшни мъки, след като собственичката му Надежда Антонова го завела на обичайната разходка край гребния парк. 

"Малко след моста Мери буквално се свлече на земята, а от устата му започна да излиза пяна", разказа разстроената жена. В продължение на десет минути то агонизирало и по пътя за ветеринарната клиника издъхнало.

Жената е подала сигнал на 112 и от полицията се й са се обадили да подаде молба с описание на случая. 

За съжаление това е поредния случай в Пловдив на хвърлена храна - примамка с ланат. Миналата година в Кършияка имаше случаи на две отровени кучета, а през 2016 в града имаше буквално епидемия от отровени с ланат животни. Умъртвените животни бяха близо 30. Пловдивският екип на БНТ 2 направи и документален филм по темата за това колко е лесно всеки злосторник да си купи ланат.  Въпреки това обаче до този момент няма задържани и наказани. 

Внимавайте къде разхождате домашния си любимец, какво поглъща, и за предпочитане не рискувайте да го излагате на опасността!