Мерло. Обично, щуро, прекрасно куче! Днес нечия ръка беше сложила отрова и малкото гладниче излапа примамката. Хора, пазете ги! Пазете ги повече! Мир, Мери.Надявам се да се срещнем пак.

В петък сутринта пловдивчанката Надежда Антонова води кучето си Мерло на обичайната разходка на Гребната база. Пуска го да потича близо до залата, а след това тръгва от северната страна на Гребния канал. "Малко след моста Мери буквално се свлече на земята , а от устата му започна да излиза пяна" разказва разстроената жена. В продължение на десет минути то агонизира и по пътя за ветиринарната клиника издъхва. "Д-р Карагьозов само установи смъртта и каза, че тази отрова е безпощадна-никакъв шанс не е имало хайванчето. Дори да го бяхме завели веднага" казва Надежда. Смъртта на домашният любимец е кошмар за семейството й. 

Тя е подала сигнал на 112 и от полицията се й са се обадили да подаде молба с описание на случая. 

За съжаление това е поредния случай в Пловдив на хвърлена храна - примамка с ланат. Миналата година в Кършияка имаше случаи на две отровени кучета, а през 2016 в града имаше буквално епидемия от отровени с ланат животни. Умъртвените животни бяха близо 30. Пловдивският екип на БНТ 2 направи и документален филм по темата за това колко е лесно всеки злосторник да си купи ланат.  Въпреки това обаче до този момент няма задържани и наказани.