Десетки души са глобени у нас заради липса на маски, продължават и анкциите срещу неспазването на други извънредни мерки. През уикенда са издадени 290 акта  за неспазване на мерките и 90 акта за това, че не се носят маски. 

"При струпване на непълнолетни се уведомяват родителите да предприемат мерки. Има възможност за съставяне на актове на родителите. Всеки родител освен права има и отговорности", коментира шефа на СДВР Георги Хаджиев в ефира на БНР.

За Великден столичната полиция ще бди за спазване на обществения ред. В прилежащите зони около храмовете ще има служители на реда. Ще се направим опит за изграждане на КПП-та и обособяване на потоците от хора, стана ясно още от думите на Хаджиев.

Целият ресурс на СДВР е ангажиран с контрола по спазване на противоепидемичните мерки, посочи шефът на столичната полиция. 650 столични полицаи са тествани за коронавирус.

Това стана ясно от коментара пред БНТ на шефа на СДВР Георги Хаджиев, това съобщи тази сутрин гл. комисар на МВР Ивайло Иванов. Вижте и какво още коментира той:

Главният секретар на МВР: В събота хората правиха напук на всички меркиБитовата престъпност значително е намаляла по време на извънредното положение