Вирусна пневмония е убила тригодишното момченце в София. Това е показала аутопсията на детето, съобщи за TrafficNews един от най-големите специалисти по вируси у нас.

Момченцето е имало риновирус, който от два месеца върлува у нас и предизвиква кашлица за 2-3 седмици. В един на 10 000 случая вирусът се развива мълниеносно и предизвиква смъртоносната двустранна хеморагична пневмония.

 Редовното миене на ръцете е препоръката на специалистите, за да се предпазим от вируса.

 Утре се очакват резултатите от проверката на здравното министерство в трите болници, в които е било заведено детето за лечение.

Проф. Кантарджиев: Починалото дете е имало риновирус, не знаем още дали той го е убилРазмотаването по 4 лекарски кабинета е допринесло за влошаването на състоянието на 3-годишното момченце

Родителите му са го разнасяли за преглед два пъти в Националната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”, един път в болница „Лозенец” и накрая последните усилия да го спасят са направили лекарите в „Пирогов”.

 

Версията на лекарката за починалото дете в София: Състоянието му не беше тежкоЧакаха половин час, след което момчето беше прието, нямаше нужда от интензивно лечение, обяснява д-р Елена Георгиева