Майката на Дарина не искаше детето да носи моето име, а да се нарича Никол Викторио Министерска, обяви Викторио Александров в Софийския градски съд по време на делото за определяне на мярката за неотклонение.

В свободен разказ той разказа своята версия за събитията от 25 до 29 октомври.

Споменът му беше изключително ясен за тези дни, но рязко му се загуби за времето около двете убийства. Викторио разказа, че се е изнесъл от жилището на кв. "Надежда" към 23 часа доброволно след скандал с Дарина, оставил и ключовете. На 26 и 27 двамата прекарали почти 8 часа заедно, пише 24 часа.

С тях била и малката Никол. Викторио си играл с детето, занесъл мокри кърпички, вода, пюренце, лъжичка. Тогава не е имало скандали. На 28-ми октомври бил дневна смяна от 7:15 до 19:15, а вечерта заедно със своя баща отишли в жилището в Надежда. Там заварили и бащата на Дарина, който бил силно афектиран. За да не присъства на скандал в хола, Викторио се изнесъл в детската стая, където 30-40 минути играел с детенцето. После се върнал в хола и се включил в спора.

Обяснил на баща й какво говори тя за него, както и че дъщеря му не казва цялата истина. Повреме на скандала имало и заплахи, че той повече никога няма да види детето.

След като се прибрал в жилището си в кв. "Хаджи Димитър" с Дарина продължил да спори в чат във фейсбук. Поискал, тъй като той нямало да живее вече в жилището, тя да поеме сметките за интернета и телевизията, както и за сигнално-охранителната система, която се водела на негово име.

На 29-ти сутринта, като се събудил, се чул с майка си, тя го попитала как е и той й обяснил, че е добре. После отново започнали чат разговори с Дарина. Викторио се интересувал как е детенцето, дали е акало, яло, пило водичка.

"Моята бивша приятелка не се справяше в грижите за детето. Мога да кажа и за нейното малтретиране", обясни Викторио пред съда.

През цялото време той не наричаше Дарина с име, а "бившата приятелка". Двамата отново поспорили за сметките за телевизия, интернет и СОТ. После, дискутирали и въпроса за кучето, което Дарина намерила през април 2017-та г. и го смятала за свое, но то било гледано от родителите на Викторио.

В чата Дарина го заплашила, че повече никога няма да види детето. Г-н съдия, ако на вас ви кажат това и това, няма ли да ви ядоса, обърна се Викторио към съда. След това Дарина му се обадила по телефона и му обяснила, че ще се видят след споразумението за детето.

По време на обясненията си пред съда, той каза, че една от заплахите, които баща й отправял към него, била, че те имат достатъчно пари и не е необходимо той да им помага.

Когато се озовал в апартамента на Дарина, тя го приканила да побърза, че след малко щял да идва един приятел, за да не е сама. Викторио й отвърнал, че няма да се бави, "Каквото било - било, всичко приключи, ще се видим след споразумението, трима адвокати го пишат в момента", казала му Дарина. След това тя взела един плик от кухнята и започнала да разглобява устройствата за телевизия и интернет и да му крещи "Нали това искаше?".

След това го заплашила, че ще се виждат само в присъствието на адвокат и го погледнала иронично, заявявайки му: "Ти никога няма да промениш отношението си към моите родители". Уверила го, че след съдебното решение те дори щели да му заплатят разноските. След това изтръгнала детето от ръцете му.

"Малката се разплака и следващото, което помня е как бягам с нея на ръце в Северния парк. Нямам спомен от действията си."