Над 200 фенове на Ботев Пловдив се включиха в инициативата за почистване на стадион "Христо Ботев". Феновете и футболистите не се стреснаха от силния вятър и дъжда и за 3 часа почистиха всички треви около строителната площадка, както и терена на Колежа.

Сред хората, които подкрепиха акцията бяха ветерани, футболисти от представителния отбор, деца от школата, както и треньорското ръководство начело с Николай Киров и Иван Кочев. Ръкави запретнаха лекуващият контузия капитан на Ботев - Лъчезар Балтанов, вратарят Мартин Димитров и нападателят Наско Милев. 

Почистването започна точно в 9:30 и приключи в 13:30 часа, като хората бяха подкрепени и от няколко багера и камиона, които извозваха отпадъците и строителните материали. 

Днес бултрасите показаха, че Колежа в жив, въпреки, че там не се играят мачове, а от земята стърчат железа, теренът го няма, трибуните са само от бетон, без седалки, но въпреки това във въздуха още се чува онова Blue, Blue Canary, което посрещаше феновете преди срещите на любимия им клуб. Феновете си припомниха всичко онова, което бяха забравили последните години на престоя им на базата в Коматево

И докато някои сериозно се бяха заели с почистването, няколко деца си организираха импровизиран мач, на същия този терен, където преди няколко години Тодор Неделев и Иван Цветков поставяха на колене софийските грандове и вдигаха на крака по 15 - 20 хиляди на трибуните.

Видео - botevplovdiv.bg, кадри с дрон - AirCam 

TrafficNews.bg