"Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите”, това заяви Ивелин Михайлов от партия "Величие" Както съобщихме, по последни данни, политическата формация минава бариерата и влиза в парламента.

„Ние сме близо до хората, които искат да свършат работа. В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа”, обясни Ивелин Михайлов пред Нова телевизия.

По думите му България има „перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната”. „Но то не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават – ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС, като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това”, подчерта Михайлов.

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим”, коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС.

Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа”.