ФК Векта може да запази игрищата си и за в бъдеще, заяви кметът Иван Тотев. Днес пред Общината родили изчакали Тотев, за да му потърсят сметка за отнетите терени.

„В такива случаи критични са първите 15 минути. Срещнал съм се с еколози, зооактивисти и всякакви други през годините. Сценарият е един и същи. Започват се обвинения за всичко към Общината, но след 15-тата минута влизаме в режим на диалогичност”, обясни кметът Иван Тотев. Той разказа, че по-думите на родителите Векта е бил най-великият клуб под тепета, а условията в школата на Петър Никленов била по-добра от Ботев, Локо, Марица и Спартак.

В 14 часа днес той отново ще се срещне с родители,за да обсъдят бъдещето на спортната база. Локомотив Пловдив не са подновили интерес към игрищата, така че те могат да бъдат взети от Петър Никленов, но на концесия според условията на Общината.

Кметът обобщи, че дори да има социален елемент в условията в ползването на игрищата, тя не може да е за сметка на закона. Поради това ще се направи нова концесионна процедура, която да бъде със занижени критерии по цента.

„Няма вариант той да ползва игрищата безвъзмездно, а дори след 100 години никой не може да има претенции към собствеността на терена”, заяви Тотев по повод претенциите на Никленов. Докато трае процедурата за нова концесия ще се намери вариант децата да тренират, обеща градоначалникът.

Още по темата ТУК

TNS.bg