Апелативният специализиран съд  изслуша и прие съдебно-медицинската експертиза, според която Вълчо Арабаджиев не страда от заболяване, което не може да се лекува в ареста. Според трима от лекарите, извършили прегледите на обвинения, заболяването му дори не изисква някакви по-специални лекарства. 

Експертизата беше назначена по настояване на защитата на Арабаджиев с аргумента, че Вълчо има проблем с гръбначни прешлени, след претърпяна преди години катастрофа. От прокуратурата пък настояха Арабаджиев да остане в ареста. 

Вълчо Арабаджиев е обвинен в пране на пари. Той беше задържан през август миналата година в хотел „Маринела”, който е собственост на родителите му. Ветко и Маринела Арабаджиеви също са обвинени, те обаче все още са в чужбина и са обявени за издирване. 

На днешното заседание в спецсъда на защитника на Арабажиеви  адвокат  Илиян Василев беше наложена парична глоба в размер на 200 лева. Поводът за санкцията беше ироничен коментар на Василев към председателя на съдийския състав Галя Георгиева, в който заяви, че магистратът „все пак е носител на прокурорска награда Джовани Фалконе”. 

Василев за пореден път заяви, че клиентът му не е знаел, че намерените над  5 млн. лева в сейф на семейството са от престъпна дейност.  Адвокатът представи и кореспонденция, доказваща, че банкнотите са сложени във въпросния сейф по искане на Маринела Арабаджиева.