Повече от два часа продължи „котешката” драма в центъра на Пловдив. С крясъци и барикадирана врата двете сестри посрещнаха съдя-изпълнителя Мариана Обретенова, придружена от полиция и представители на зооветеринарните служби.

Минка Лулчева се заключи заедно с майка си, която е на легло в къщата. За да бъде по-сигурна, че няма да се влезе в дома им, жената постави и гардероб на вратата. При неуспешния опит да се влезе бе повикан и ключар. Той успя да отключи, но никой не можа да влезе заради залостената мебел.

Другата сестра - Маргарита, остана пред къщата и посипа обиди и закани към комшиите и всички пред дома на майка й.

„Вие сте луда. Няма котки тук. Няма да ви пусна. Как живея, си е моя работа”, крещеше жената.

Стигна се и до сблъсъци между природозащитничка, подкрепяща жените, и органите на реда. Дамата се намеси по време на спора между Обретенова и Кехайова. Тя започна да снима съдия-изпълнителката без нейно съгласие, което наложи полицай да се намеси в ситуацията.

По време на драмата  от къщата се чуха стонове.

„Госпожо, майка ви вика за помощ. Не чувате ли?”, обърна се Обретенова към Маргарита, а отговорът на жената потресе не само съдия-изпълнителката, а и всички събрали се на цирка. „Не ме интересува, да вика. Няма да умре”, заяви Кехайова.

До драмата днес се стигна след пореден сигнал от страна на съседите на жените. Те отново са подложени на терор от миризмите и фекалиите на животните. Въпреки забраната сестрите и майка им отново са приютили котки, които според комшиите са около 10.

Този път обаче органите на реда и Обретенова изненадали дамите и това е подтикнало Лулчева да се барикадира с майка си.

Припомняме, котешката драма в центъра на Пловдив започна още на 20 септември. Тогава защитници и противници на отглеждането на котки в домашни условия се събраха на улица „Дондуков”, където принудително трябваше да бъдат изведени близо 10 котки и две кучета  от дома на Маргарита Кехайова и сестра й Минка Лулчева, които според някои комшии са отглеждали три пъти повече животинки. Частен съдебен изпълнител Мариана Обретенова, придружена от полиция и ветеринари, влезе в дома на двете жени, а събралата се тълпа ги освиркваше и крещеше „Убийци”. Оказа се обаче, че котките вече не са в жилището, а са предадени на доброволци, които да се грижат за тях.

След акцията в дома на възрастната жена е повикан социален работник, за да изведат жената в център за възрастни заради потресаващите условия, в които живее.

„Когато влязоха лекарите в дома й, повръщаха от миризмите и мръсотията”,  коментираха хората в квартала.

След повече от два часа пред къщата до влизане не се стигна. Нахлуването в имота и разбиването на вратата не са в правомощията на ЧСИ-то, разказа Обретенова.

„От тук нататък жалбоподателите трябва да пуснат жалба до прокуратурата за това, че заповедта на ВКС не се изпълнява. Жените ще бъдат глобени, но моите права спират до тук”, коментира още Обретенова.

Според запознати със ситуацията двете сестри не позволяват майка им да бъде отведена в дом за възрастни. Двете жени се възползвали от състоянието на майка си и взимали социалната и инвалидната й пенсия. И двете сестри са безработни и без никакви доходи.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg