Трима пациенти, приети в Инфекциозно отделение на хасковската болница, се изследват за коронавирус. Това съобщи шефът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова на заседанието на Областния кризисен щаб за превенция на коронавируса.

Те не са посещавали рисковите страни Китай, Италия, Южна Корея и Иран, но според новите разпореждания обхватът на изследваните се разширява.59 души, които са били в рисковите страни, са поставени под домашна карантина в Хасковска област.

Започва дезинфекция на тролеите в Хасково, както и на помещенията в общината, където се обслужват граждани. Препоръчва се дезинфекция и на транспортните средства на частни фирми, които извършват обществена услуга, както и на автогарата и в хипермаркетите, предаде БТВ.

Кметът на Хасково има възможност да обяви още един ден като неучебен, но към момента не е ясно дали ще го направи. Ако учениците се върнат в класните стаи от четвъртък, на училищата също ще бъде разпоредена извънредна дезинфекция.

РЗИ-Хасково разполага с 550 предпазни костюма и 150 маски. Част от предпазните средства се предоставят за работа на служителите на ГКПП "Капитан Андреево".