Две жени и един мъж са загинали при пожари в страната през изминалите празнични дни, съобщиха от МВР.

На 30 декември 85-годишна жена е починала при пожар в Долна Митрополия при вдишване на газ, дим и токсични пари в дома си. Дежурната оперативна група е открила тялото при огледа на къщата. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън - задимяването в стаята е следствие на запалена хавлиена кърпа.

При пожар в къща в град Левски вчера пожарникарите са открили обгорял труп на 53-годишната обитателка на дома. Причините за инцидента са в процес на установяване. Не са установени следи от насилие върху трупа. Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство за разследване на случая, пише dir.bg.

Намерените трупове при пожарите са закарани за аутопсия в Плевен.

Както TrafficNews същобщи, мъж загина при пожар край Раковски навръх Нова година. Трагедията се е разиграла във вилата на починалия 63-годишен мъж на 1 януари.

Къщата, намираща се извън града, е пламнала по обяд. Очевидци веднага са подали сигнал до спешен телефон 112 и на място са били изпратени екипи на Пожарната.

Огнеборците за минути овладели ситуацията, но влизайки в постройката открили обгорялото тяло на мъжа. Те установили, че в една от стаите е горял дюшек на легло. 63-годишният мъж бил сам в къщата, смъртта му е настъпила в резултат от задушаване с дим.