Трети ден възрастен мъж с COVID-19 не е приет за лечение в болницата в Панагюрище. Според близките му той е в тежко състояние, а медиците не го настанявали заради възрастта му.

В тежко състояние и с увредени дробове майката на Пенка Ножделова влиза в болница още миналата седмица. Няколко дни по-късно баща ѝ, който е на 87 г. също се чувства зле. Оказва се, че и той е носител на инфекцията.

„Казват, че сатурацията е добра и го връщат, защото не бил за хоспитализация. Обаче на следващия ден сатурацията пада под 90 и го закарахме пак в спешното в Панагюрище. Там чух репликата "за какво ми карате тези възрастни", разказа Пенка пред БТВ.

Така мъжът отново не е настанен в болницата в Панагюрище. Неговото състояние пак се влошава днес, разказват близките му.

„Два пъти виках линейка, но казаха, че няма да отидат, защото нямал задух. Имам чувството, че защото е на 87 г. не му обръщат внимание. Всеки човек има право на живот“, добави Пенка.

Потърсихме и болница МБАЛ „Уни Хоспитал“ за коментар. От пресцентъра отговориха, че пациентът е идвал в болницата три пъти. Направени са му нужните изследвания, а резултатът – сатурацията му е била нормална и той не се нуждае от хоспитализация.