Ексклузивни новини, журналистически разследвания, скрити камери, различни гледни точки. Това ще бъде съдържанието на сайтовете „TrafficNews.bg” и „TrafficMedia.bg”, които стартират днес. Прочитайки тази новина, първият въпрос, който ще  зададат читателите ни, естествено, ще бъде „Кой?” Не защото е модерно, а защото е нормално всеки да иска да знае кой и от каква позиция го информира. И за да не държим публиката в напрежение, ще отговорим веднага на петте основни журналистически въпроса.

Кой?

„TrafficNews.bg” събира в един екип професионалисти с опит и амбициозни млади репортери. Много от вас с интерес следят репортажите „скрита камера” на Густо ми е Велков в „Господари на ефира”. Сега  ще можете  да гледате камерите на Илиян Велков в„TrafficNews.bg”. Други доскоро четяха разследванията, криминалните истории и анализите на Парашкева Иванова във вестник „Марица”. Трети знаят всичко за пловдивските клубове „Ботев” и „Локомотив”, защото не пропускат интервютата и статиите на Андрей Спасов в „Пловдив дерби”. Най-популярният спортен сайт в Пловдив вече е част от платформата на медията. На горещите места ще бъдат и „остриетата” на сайта - момичета и момчета от Пловдивския университет, които искат да правят авторска журналистика. Екипът от журналисти, редактори и оператори работи заедно с най-добрите компютърни специалисти и графични дизайнери от уеб студио "За Вас". „TrafficMedia” е продукт на компанията „Тraffic”.

Какво?

Очаквайте обективни репортажи от събитията в Пловдив и областта. Както и онлайн включвания от различни точки на България. Нашите репортери, които ще работят като агенти под прикритие, ще търсят нарушенията във всяка институция, държавно ведомство, търговско дружество. „TrafficNews.bg” ще ви показва всички гледни точки, ще поставя проблеми и ще предлага решения. Ще ви среща както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и булевардните хроники.

Как?

„Шок и ужас! Нова медия в Пловдив!” Така вероятно трябва да звучи заглавието на публикацията, с която „TrafficNews.bg” обявява старта на новият си информационен продукт. Но ще отставим крещящите заглавия на сайтовете, за които това е единственият начин да привлекат аудитория. Целта, която екипът ни е си е поставил е, създаването на една интелигентна и обективна медия. Лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Всеки наш читател може да бъде и наш репортер - със сигнал, снимка или видеоклип. Проблемите няма да бъдат решени, ако се правим, че не ги виждаме.

Защо? 

Защото нямаме време. Защото животът е това, което се случва, докато ние си правим планове за него. Защото всички имат нужда от надежда и обективна информация, за да могат да вземат правилни решения. Свидетели сме как медии с неясна собственост и анонимки могат да предизвикат политическа, икономическа или банкова криза в държавата. Докато в същото време други гузно мълчат или изчакват „удобния” момент.

Всъщност мълчанието се е настанило на всички нива на обществото ни. При някои от страх, при други от вина, при трети от високомерие. Но мълчанието отдавна не е злато. Готови решения няма, но ние можем да намерим отговор на всеки въпрос. Заедно! 

Кога?
Веднага!