Защитената местност Яйлата очаква доброволци на 5 ноември за почистване на района - близо до мястото, където заседна товарният кораб Vera Su, съобщават от Басейновата дирекция "Черноморски район"- Варна, която инициира акцията. Ще бъдат събрани и отпадъците от скалистия бряг - там, където е достъпен, съобщава БТА.

Институцията, която е организирала редица кампании за почистване на морския бряг по повод на Международния ден на Черно море, тази година е избрала района край село Камен бряг поради огромния обществен и медиен интерес при операцията по претоварването на плавателния съд. Специалистите продължават всекидневно да следят на място състоянието на морските води и стойностите на наблюдаваните показатели, отбелязват от дирекцията.

За акцията в Яйлата в петък от 10.30 часа се очакват и жители на община Каварна, туристи, както и всички, които желаят да помогнат в почистването. Осигурени са чували и ръкавици, допускът до защитената местност ще бъде свободен при спазване на противоепидемичните мерки, посочват от дирекцията.