Започна кръглата маса, организирана от Областния управител Здравко Димитров за бъдещето на ОУ-та „Душо Хаджидеков” и „Георги Бенковски”. Зико събра заедно двете страни - общинска управа и протестиращи родители, за да може казусът най-после да бъде разрешен.

Припомняме, че на 17 май след четиричасови дебати предложението за сливането на двете основни училища, беше прието с 30 гласа „за”, 15 „против” и двама въздържали. Предложението беше подкрепено от ГЕРБ, Реформаторския блок, КП "Кауза Пловдив", ЗС „Александър Стамболийски”, а "Съюз за Пловдив" не участва в гласуването. 

Преди самото гласуване също имаше предвидена среща между кмета Иван Тотев и родителите, но тогава тя пропадна, защото градоначалникът не искаше на нея да присъстват представители на медии.

Днес на срещата са кметът Тотев и ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов, медиите бяха учтиво помолени да напуснат, предаде репотер на TrafficNews.bg.

„Не искам да се противопоставя решението на Общински съвет и кмета, а да бъде намерен баланс. Най-добре е срещата да бъде насаме, за да може персонално да се говори за проблемите и да се вземе адекватно решение. Родителите да изкажат своите притеснения и страхове и да им бъде разяснено”, коментира Димитров.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg