„Ще продължаваме да се борим! Искаме да бъдем чути, знаем, че  не стават лесно тези неща. Ако във всеки един град, всеки един човек се обедини, нещо може и да се промени. Искаме това да не се повтаря повече или поне да намалее. Моят син беше човек, който би се борил за това, беше обичан от всички. Болката никога няма да стихне”, каза майката на убития пловдивски музикант Велко – Данка Илиева. Над 60 пловдивчани дойдоха на кръстовището на бул. „6 септември” и бул. „Руски” една година след трагичната смърт на музиканта, който бе блъснат от Сашо Димитров. Водачът  уби  Илиев на пешеходна пътека, като получи наказание от  3 години условна присъда и 4,5 год. лишаване от книжка.

На лобното място на Велко пловдивчаните се включиха в петиция, която ще входират в Народното събрание.   Близките на починалия младеж ще  останат на кръстовището до 23:20 - часът, в който стана трагичният инцидент точно преди 1 година.  Тогава ще бъдат пуснати и белите балони с изписано върху тях името на музиканта.

Полицаите на протеста също изразиха своята съпричастност, като заявиха, че подкрепят каузата на хората и те ще се включат в нея и ще помагат.

Според близките на музиканта, решението на съда несправедливо. По думите им, на Димитров е трябвало да бъде наложено ефективно наказание. Още след решението на магистратите, приятелите на Велко изразиха своето недоволство.

„Апелът ни към вас и всички жертви и близки на пострадали при катастрофи е да се обединим в една обща кауза - промени в Закона за движение по пътищата. Ние смятаме, че кръвта на нашите близки не струват това, което определят законите на нашата страна. Искаме да бъде отнето правото на шофьори, отнели човешки животи, да са отново зад волана поне, минимум за 10 години. Нека всички заедно се обединим за едно по-добро бъдеще на нашите деца и близки”, призоваха близките.