Собственикът на Орта мезар Радослав Бозуков заяви пред TNS.bg, че все още не е ясна причината за възникналия пожар в сградата на „6 септември” и „Руски”. Той е собственик на паметника на културата от 2005 година, но вътре е имало наематели, които са продавали мебели.

„Пожарът е тръгнал отвътре, наемателите твърдят, че са изгасили всички електроуреди.  За съжаление, щетите са огромни. Покривът е изцяло изгорял, както и цялото имущество вътре. Благодаря на пожарната, която е реагирала светкавично”, заяви Бозуков.

Той обясни, че проектът за реконструкция на сградата се е бавил твърде много заради незаконни постройки долепени до паметника на културата. След като те са били премахнати едва тогава е започнало обследването на сградата.  Над година и половина обаче проектът за реконструкцията се е бавил  в Общината. В момента бил за одобрение в Министерството на културата.

„Този инцидент ще забави реконструкцията, но тя със сигурност ще се случи. Ще започнем ново обследване на сградата и ще направим нов проект”, каза собственикът на хотел „Лайпциг”. Проектът е за направата на арт галерия, която да кореспондира с визията и историята на сградата.

 

 

 

Още за пожара ТУК

Видео от инцидента ТУК

Всичко ТУК

TNS.bg