Неочаквано препятствие се появи на пътя за хижа Здравец – снегорин в насрещното движение! За абсурдната случка сигнализира читател на TrafficNews.bg, който е заснел как машината почиства заснежения път, но е объркал летата за движение. Действието се развива вчера около 16 часа – шофьорът се движел в посока хижа Здравец, когато внезапно срещу него изскочил снегоринът. В този момент в другата лента също се задавал автомобил и пътят се оказал блокиран.

„Не знам как е в европейските страни, от които постоянно взимаме "пример", но в България явно за по-голяма "безопасност" на участниците в движението снегорините се движат в насрещното движение. Останах изключително шокиран от снегорина, който се появи срещу автомобила ми. Смятам, че изкарах късмет, че го срещнах на завой с добра видимост, защото не ми се мисли какво можеше да се случи, ако се бяхме срещнали на остър завой със слаба видимост. Не мисля, че е редно тези, които трябва да поддържат добрите условия по пътищата, да го правят по начин, застрашаващ безопасността”, коментира нашият читател.

Добрата новина в случая е, че шофьорите избегнали инцидент, но това е само заради стеклите се обстоятелства и бързи реакции. Оправдание в случая няма, а остава само надеждата, че това е изолиран случай, а не редовна безотговорна практика.