След безводието, на което са изложени жителите на град Брацигово и селата Бяга, Козарско, Исперихово и Жребичко, нови нередности съпътстват жителите на малката родопска община. За това ни сигнализира читател на TrafficNews, който ни изпрати снимки. Преди дни в няколко населени места от общината бе въведен режим на водата, като бе разлепено и съобщение за интервалите, в които водата ще спира.  

На 30 км от Пловдив: Цяло село остава на воден режим, докога - не е ясноМестни жители недоволстват, че никой не е обяснил причината за нарушеното водоподаване

 

"Ще започнем от сметището в началото на града. От януари 2018 година боклукът от Брацигово трябва да се извозва до с. Капитан Димитриево. От Общината трябваше да почистят зоната и да засадят дървета. В момента сметището обаче се използва нераглеметирано. През нощта се виждат частни автомобили, изхвърлящи боклук, а понякога - и камиони. Хиляди килограми пластмаса гният на 35-градусовите жеги и никой не го е грижа за това", разказва читателят ни.

Друг наболял проблем в малката община е поголовното изтребване на бездомни кучета. По закон Общината е длъжна да ги залавя и да ги извозва до най-близкият приют. За сметка на това периодично по улиците на града хората попадат на умрели животни, вероятно отровени. "Преди няколко месеца обаче пикът на безобразията беше достигнат, когато започнаха да изтребват и домашните кучета. Отрова беше захвърлена на детската площадка, където се събират децата или по-точно бъдещето на Брацигово", пише още възмутеният ни читател.