Воден режим за неопределено време въвеждат в пазарджишко село. За това сигнализираха местни жители, които случайно попаднали на уведомление за режима, който предстои да бъде въведен. По думите им никой не е предоставил информация за причините, поради които се налага домакинствата да бъдат с ограничено водоподаване.

Местните изтъкват, че от вчера режимът е в сила. Било предвидено спиране на водоподаването в часовете от 9:30 до 17:00 часа и от 21:00 до 5:30 часа. Към 19:00 часа обаче в някои от домакинствата все още нямало вода. 

"Обяснения отникъде, функцията на кмета - неясна, публикува заповеди във Фейсбук и дотам! В разгара на отпуските и във време на наближаващи местни избори,в пределите на нашата мила родина, в XXI век се случват подобни неща", възмущава се жителка на Козарско. 

Наш репортер се свърза с фирмата "Инфрастрой" ЕООД, която изпълнява ролята на воден оператор на територията на община Брацигово, в която се намира селото. Оттам увериха, че режим към момента няма, тъй като подготвената заповед бива отменена. Вода нямало заради авария на довеждащ водопровод. 

"Проблемът вече е отстранен. Чакаме да се напълни резервоарът, за да пуснем водата", увериха от дружеството. 

Режим обаче ще има, допълват от компанията. Причината е драстично намеленият дебит на водоизточниците.

"Положението наистина е много лошо, водата намаля много. От колко до колко часа обаче ще бъде режимът - тепърва предстои да се пусне заповед, а населението да бъде уведомено чрез кметството", казаха още от "Инфрастрой".